ხახვმა რომ სიმწარე დაკარგოს კარგი იქნება წინასწარ გაფრცქვნათ და მაცივარში შეინახოთ 1-2 დღე. ჩემი ერთი ახლობელი მთელ ხახვს რასაც ყიდულობს ეგრევე ფრცქვნის და ისე ინახავს მაცივარში
ხშირად ვაკეთებ ხახვის სალათს, პიურეს და შემწვარ-მოხრაკულებს უხდება
ხახვს ვყოფ ორად და ვჭრი თხლად. შემდეგ ვაყრი შაქარს და ვასხავ ძმარს ან ლიმონის წვენს. შემდგომ ვწურავ, ვაყრი პილპილს და ვასხავ ზეთს (ზეითუნის ზეთს რა თქმა უნდა
).
არ მიყვარს შემწვარი კარტოფილი. როცა ვწვავ, ძირითადად ჯერ ვხარშავ. ანუ ვყოფ ორად ან სამად, ეს კარტოფილის სიდიდეზეა დამოკიდებული, მერე ორთქლზე ვხარშავ. ჩემი ორთქლსახარში ორსართულიანია და ზედა სართულზე ვდებ მწვანილეულს და ბოსტნეულს, რაც კი მაბადია ხოლმე სახლში
ოხრახუში, ნიახური, კამა, ბულგარული წიწაკა, სტაფილო
კარტოფილს ვაყრი სვანურ მარილს ან თვითონ ვამზადებ რაიმე საკმაზს და შემდგომ ბევრ ზეთში ვწვავ ”ფრის” მსგავსად (ვიცი არ არის სასარგებლო, მაგრამ შემწვარ კარტოფილს ბევრი მოყვარული ყავს
). ძალიან უხდება არაჟნით გაკეთებული სოუსი.